Fler olyckor vid fint väder

ANNONS
|

För många är detta sista helgen på semestern, och kanske dags att köra hem från sommarstället eller åka och ta ett sista dopp. Till viss mån tycks trafiken i år ha påverkats av det fina sommarvädret.

Antalet dödsolyckor i Göteborg och Västra Götaland är i stort sett oförändrat jämfört med fjolårets sommar. Men enligt Tomas Bergbom, planerare på Trafikverket, kan man i de preliminära siffrorna för juni och juli utläsa en tendens till ett ökat antal lindriga trafikolyckor. Det handlar om 166 stycken i Göteborg, jämfört med 141 stycken år 2012 och 109 stycken år 2011 – båda regniga somrar.

ANNONS

– Man kan ju tänka sig att ökningen har att göra med det fina sommarvädret vi haft i år. Då blir det naturligt fler gångtrafikanter och cyklister som är ute, och därigenom fler olyckor med oskyddade trafikanter inblandade.

På Trafikkontoret i Göteborg har man inte börjat gå igenom sommarens siffror än, och årstiden är egentligen inte heller så intressant, säger Karin Björklind.

– Vad det gäller biltrafik har vi väldigt lite i Göteborg under sommaren, från att grundskolorna slutar till att de börjar igen. För oss börjar flödet bli intressant först i september och oktober.

ANNONS