Fartyg tappade container – larm om utsläpp

Ett fartyg tappade under lördagen en container i Göteborgs hamn. Enligt räddningstjänsten skadades containern, men gasbehållarna den innehöll var oskadade.

ANNONS
|

Räddningstjänsten var på plats i Skandiahamnen på Hisingen för att undersöka om det har skett något gasutsläpp.

– Vi är framme och undersöker nu, det tar lite tid och man får göra det lite försiktigt, sa Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Containern ska ha tappats ombord på en båt i hamnen. Det ska ha blivit skador på emballaget runt gasbehållarna inne i container, men själva behållarna var oskadda och inget läckage ska ha skett.

Fartyget kommer att lämna hamnen vid klockan tio på lördagskvällen. En liten försening, men ingenting som kommer att orsaka följdförseningar enligt Stefan Strömberg, presstalesperson vid Göteborgs hamn.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten ska en drönare ha skickats ut för att se över situationen ovanifrån. Efter klockan 17 på lördagen hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Enligt initiala uppgifter ska det inte ha skett några personskador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS