Explosion i Västra Frölunda

ANNONS

Vid 22.43 under onsdagskvällen kom det första larmet om explosioneni Västra Frölunda. Därefter hörde flera andra personer av sig via 112om att det hade varit en explosion eller en kraftig smäll i området.

Polisen åkte till platsen och även polishelikopter tillkallades.

Enligt räddningstjänsten brann det inte på platsen. Däremot har gatukökets rutor krossats. Polisen spärradeav platsen och på torsdagsmorgonen hade man fortfarande endast knapphändig information.

– Vi vet inte så mycket mer om smällen. Just nu inväntar vi teknisk undersökning och vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Det verkar som att något explosivt har orsaklat det hela, men vad det rör sig om och varför vet vi fortfarande inte, berättadeGöran Carlobom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, tidigt på torsdagsmorgonen.

ANNONS

Ett vittne som bor i närheten berättar om smällen för GP.

– Jag bor bara 100 meter därifrån och det var en ganska hög smäll faktiskt. Jag såg polishelikoptern hovra ovanför platsen ganska länge.

När vittnet på torsdagsmorgonen sedan gick förbi platsen kunde han se skadorna.

– Det var inte bara krossat glas, utan förvridna metallbitar som hängde från gatuköket, säger vittnet till GP.

Stefan Gustafsson är presstalesman vid polisen i region Väst. Han uppger att den tekniska undersökningen av gatuköket kommer att inledas under dagen och att polisen nu bevakar den misstänkta brottsplatsen.

– Teknikerna ska försöka klarlägga vad det är som har exploderat. Jag vill inte föregå den tekniska undersökningen, säger Gustafsson.

Han berättar att polisen har ett stort antal vittnen från händelsen. Exakt vad vittnen har iakttagit eller sett visste Gustafsson inte vid 7.30-tiden på torsdagsmorgonen.

– Flera vittnen har iakttagit ett flertal unga män springa från platsen och lämna den i fordon i olika sammanhang. En mörk bil har lämnat platsen i relativt hög fart.

Efter själva explosionen?

– Ja, smällen gör givetvis personer extra observanta. Vi har en hel del att plocka upp här, men exakt vad vittnen har sett eller inte sett vet jag inte i nuläget, säger presstalesmannen.

ANNONS

Gustafsson uppger att polisen i nuläget utreder explosionen som en enskild händelse. Han utesluter däremot inte att den kan ha koppling till tidigare våldsdåd i västra Göteborg.

– En sådan här händelsetillhör inte den vardagliga bilden och när något sådant här händer i ett område där det tidigare har varit oroligheteri form av skottlossningar och annat är det naturligtvis något vid tittar på, säger Gustafsson.

Ingen person kom till fysisk skada i explosionen.

ANNONS