Polisens tekniker undersöker platsen efter explosionen i Angered.
Polisens tekniker undersöker platsen efter explosionen i Angered. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Explosion i Angered

Någon form av sprängladdning har exploderat i Rannebergen, Angered. Detonationen har skett i ett område med flerfamiljshus.

ANNONS
LocationRannebergen||

Det var vid klockan 02.00 under natten till söndag när räddningstjänsten och polisen larmades till explosionen i Angered. Räddningsenheten på plats säkrade området tillsammans med polisen, det fanns dock inga bränder att släcka.

– Det är utomhus, utanför själva fastigheten, i ett litet område med parkeringsplatser och annat, som explosionen skett, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region väst under natten till söndagen.

– Det är ytterst oklart vad det var riktat mot.

Fortfarande många poliser på plats

– Det är fortfarande ett stort område som är avspärrat och teknikerna är kvar på platsen. Det har även blivit nåt form av vattenläckage där ett rör har skadats i samband med den här explosionen. Det är splitterskador på fasaden, det är flera rutor som har skadats, förklarar Christer Fuxborg under söndagsförmiddagen.

ANNONS

Enligt honom har det varit många boende i närområdet som har upplevt explosionen som väldigt kraftig och som sedan har ringt in till polisen för att berätta om sina upplevelser. Polisen går igenom alla inlämnade uppgifter just nu.

Hus skakade

Enligt boende i området som hört av sig till GP var smällen såpass kraftig att deras hus skakade.

I nuläget finns det inga uppgifter om vad som har orsakat explosionen.

Inga personer ska ha skadats och ingen misstänkt är gripen.

Utredningen handläggs under söndagskvällen av kriminaljouren.

Därifrån meddelas att man tittar på resultatet av den tekniska undersökningen, och att dörrknackningen fortgår, men att ingen nytt i övrigt framkommit.

ANNONS