En till sjukhus efter explosion på Göteborgsskola

En lärare skadades efter en explosion på en grundskola i Göteborg på fredagen. – Vi tror att läraren har förberett ett experiment i NO-salen, säger en av skolans rektorer.

ANNONS

Det var vid 09.30-tiden som händelsen inträffade. Skolans rektorer vittnar om hur de hörde en ljudlig explosion strax innan SOS larmades.

– Smällen både hördes och kändes, säger en av skolans två rektorer.

Exakt vad som har skett innan explosionen är oklart men rektorerna tror att deras kollega, en erfaren lärare, förberett ett experiment i NO-salen. Experimentet ifråga brukar läraren göra med eleverna.

– När natrium blandas med vatten blir det vätgas. Han stod inne i salen och experimenterade i ett dragskåp, men vi vet ännu inte exakt vad han laborerat med.

Skolan utrymdes

Läraren var ensam inne i NO-salen när händelsen inträffade. Han fördes till sjukhus.

ANNONS

– Läraren har skadat sig i ett öga och har lättare brännskador i ansiktet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Samtliga elever och personal utrymdes från skolan i samband med händelsen.

– Det gick lugnt och stilla till. Räddningstjänst var här och vi fick låna en idrottshall på en närliggande skola när vi väntade för det var så kallt ute, säger en rektor.

Vårdnadshavare har kontaktats

När GP besöker skolan på fredagen har man nyss samlat lärarna för att berätta vad som har hänt. Lärarna ska i sin tur samla eleverna för att ge dem samma information.

– Annars fortsätter dagen som vanligt. Vi har skickat meddelanden till vårdnadshavare om händelsen och att inga elever skadats.

Räddningstjänst kunde lämna skolan efter att ha vädrat ut salen från rök som bildats vid explosionen.

ANNONS