En krock i rusningstrafiken på E20 i höjd med Lerum ledde till långa köer in mot Göteborg på måndagsmorgonen.
En krock i rusningstrafiken på E20 i höjd med Lerum ledde till långa köer in mot Göteborg på måndagsmorgonen. Bild: Trafikverket

En skadad i krock på E20

Två bilar krockade på E20 på måndagsmorgonen, i höjd med Jerikotunneln i riktning mot Göteborg. Trafiken var delvis avstängd och långa köer bildades. En person fick föras med ambulans till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet om en trafikolycka på E20 kom vid 07.21 på måndagsmorgonen. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till olycksplatsen.

– Det är två bilar som har krockat i riktning mot Göteborg, strax före Jerikotunneln. Vänster körfält är avstängt och trafiken leds långsamt förbi, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt SOS Alarm fick en person föras med ambulans till sjukhus, men enligt polisen ska det inte handla om någon allvarlig personskada.

En av bilarna behövde bärgas från platsen. Enligt polisen fick en kvinna i 30-årsåldern en ordningsbot för att inte ha anpassat avståndet till bilen framför, varvid hon körde in i den andra bilen.

ANNONS

Olyckan orsakade långa köer på E20 mot Göteborg. Vid cirka 08.20 kunde räddningstjänsten meddela att det åter rådde full framkomlighet förbi platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS