En person skadad i brand i Hovås

En man skadades och fördes till sjukhus efter en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Hovås på söndagseftermiddagen. Polisen misstänker brott.

ANNONS
|

Det var vid 17.40-tiden på söndagen som räddningstjänsten och polis larmades till en lägenhetsbrand i ett mindre flerfamiljshus i Hovås.

I samband med släckningsarbetet påträffade räddningstjänsten en skadad man i lägenheten, uppger polisen i region väst på sin hemsida.

Den skadade fördes till sjukhus med ambulans, det finns i nuläget inga uppgifter om hans skadeläge.

Förundersökning inledd

Polisen misstänker att det kan vara fråga om ett brott, och har inlett en förundersökning gällande mord- alternativt dråpförsök.

– Eftersom det inte är står helt klart vad som hänt på platsen i samband med branden inleder vi ju oftast en förundersökning om eventuell mordbrand. Det ska göras en teknisk undersökning av brandplatsen, men det tar lite tid när det gäller bränder, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Polisen har inlett dörrknackning i området och söker med hund efter eventuella spår i området.

Brandplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Enligt räddningstjänsten uppstod branden efter ett bord hade börjat brinna.

ANNONS