Under eftermiddagen meddelade polisen att fyra personer hämtats in till förhör med anledning av händelsen: ”Men vad de har med situationen att göra kan jag inte svara på i nuläget”, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.
Under eftermiddagen meddelade polisen att fyra personer hämtats in till förhör med anledning av händelsen: ”Men vad de har med situationen att göra kan jag inte svara på i nuläget”, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg. Bild: Robert Nilsson

En allvarligt knivskuren på Hisingen – helikopterjakt efter två män

En man har blivit allvarligt knivskuren på Hisingen under lördagen. Vittnen slog larm till polis strax efter lunch och ett större polispådrag letar efter de misstänkta gärningsmännen.
– De inblandade ska ha börjat bråka om en cykel, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Det var flera personer som slog larm till polis om händelsen som inträffade nära Bjurslätts torg vid 12.30-tiden på lördagen.

– Vi får in samtal från vittnen som sett hur någon blir misshandlad och knivhuggen ute på gatan, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Vittnen ser även hur två gärningsmän lämnar platsen i riktning mot en bensinstation. Enligt polisen finns det även uppgifter om att de båda gärningsmännen flytt platsen på en mindre svart och vit motorcykel.

Fyra personer hämtade till förhör

– Signalementet vi fått är att en är rakad och att en bär en grön ryggsäck. Eventuellt är det så att den rakade personen bär ryggsäcken, det är lite oklart i nuläget, säger Fuxborg.

ANNONS

Vid 15-tiden meddelar polisen att tre personer hämtats in av polispatruller. Ytterligare en person blev intagen till polisen senare under lördagskvällen.

– Det är fyra personer som hämtats till förhör av polisen, men vad de har med situationen att göra kan jag inte svara på i nuläget, säger Fuxborg.

Den knivskurne mannen ska ha skadats allvarligt, enligt polisen.
Den knivskurne mannen ska ha skadats allvarligt, enligt polisen. Bild: Robert Nilsson

Helikopter deltog i sökandet

Händelsen ledde till ett stort polispådrag vid platsen. En helikopter deltog i sökandet efter de flyende personerna, och polisen har spärrat av platsen. Samtidigt pågår även dörrknackning i området.

– Händelsen föregicks av ett verbalt bråk, enligt vittnen, som fick uppfattningen att de inblandade kan känna varann sedan tidigare. Enligt uppgift till oss ska bråket ha handlat om en cykel, säger Fuxborg.

Den knivskurne är enligt polisen i 25-årsåldern.

– Han ska ha varit vaken och talbar förstod jag på patrullen. Hans tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt.

Händelsen är i nuläget rubricerad som försök till mord. Vid 21-tiden meddelar polisen att man inte har någon uppdatering i ärendet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS