Drottning Margrethe.
Drottning Margrethe. Bild: Nesvold

Drottning Margrethes jubileum skjuts upp

Under fredagen meddelade det danska kungahuset att drottning Margrethes 50-årsjubileum som regent skjuts upp på grund av pandemin, rapporterar DR.

ANNONS
|

Den danska drottningen Margrethes stundande jubileum efter 50 år på tronen skjuts upp, skriver det danska hovet i ett pressmeddelande under torsdagen.

Detta på grund av rådande utveckling av smittspridningen i Danmark och de danska hälsomyndigheternas återinförda restriktioner.

LÄS MER:Nya inresekrav oroar Strömstadshandlarna – julhandeln hotas

LÄS MER:EMA ger nya råd om covidpiller

Den 10 september slutade Danmark att klassa covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom och alla restriktioner slopades därefter. Men nu återinförs omfattande restriktioner efter att 11 000 danskar rapporterats smittade det senaste dygnet, vilket är den högsta siffran sedan pandemin började.

– Hennes Majestät Drottningen vill fortfarande ha ett festligt firande där danskarna kan delta och har därför beslutat att flytta de flesta av de evenemang som planeras i januari till sensommaren 2022, skriver hovet i pressmeddelandet.

ANNONS

Några evenemang kommer troligen ändå genomföras. Bland annat statsrådet, mottagning i Folketinget och kransnedläggning vid Frederik IX och drottning Ingrids grav vid Roskilde domkyrka.

ANNONS