"Det går inte att beskriva hur fruktansvärt det är"

Grannarna höll känslosam minnesstund för den mördade familjen.

ANNONS
|

En blandning av chock och sorg ligger över Gårdsten under torsdagskvällen. Polisen har plockat bort sina avspärrningar och en grupp grannarhar samlats på den innergård de delade med den avlidna familjen.

LÄS MER: Kvinna och tre barn mördades i sitt hem

Klockan 19 går de tillsammans för att lägga blommor och gosedjur och tända ljus utanför den eldhärjade lägenhet där en mamma och hennes trebarn mördades. De gråter och kramar varandra.

– Det ska inte vara så här. Det går inteatt beskriva hur fruktansvärt det är. Tre oskyldiga barn,säger Lisbeth Eliasson.

Många visade sitt stöd

Hon är en av dem som tagit initiativ till ceremonin. Grannarna vill visa att de bryr sig. Att de sörjer.

ANNONS

– Jag tänker på deras kompisar som kanske är på semester och så kommer de hem och får besked om det här. Och deras anhöriga. Vad de nära och kära går igenom just nu kan man inte ens föreställa sig, säger Lisbeth Eliasson.

LÄS MER: Ett av de grövsta relationsbrotten i Göteborg någonsin

Alla GP talar medsäger att de har svårt att ta in att det här kunde hända. Att alltkänns så overkligt. Familjen var långtifrån obekanta på gården.

– Det är ju sådana vi umgåtts med i många år. Alla på gården känner dem. Vi brukade sitta ute och grilla och småsnacka, säger Thomas Lind.

– Det finns inte ord för hur vansinnigt det här är. Det är ju barn det handlar om, säger Göran Johansson.

– I gårsparkade de boll här på gården och nu är de borta, säger Anna-Grete Lundkvist.

Lisbeth Eliasson säger att hon vill ge en eloge till de poliser och brandmän som varit på plats under dagen.

– Dehar gjort ettenormt jobb. Vi har kunnat prata med dem och de har berättat så mycket de kan. En av dem sa att han varit polis i sju är och aldrig varit med om någonting värre, säger hon.

ANNONS
ANNONS