Möte ang beslut i Miljödomstolen angående Västlänken, frv Carina Bulic, Barbara Lindell,  Peter Davidsson och Bengt P Gustaphsson
Möte ang beslut i Miljödomstolen angående Västlänken, frv Carina Bulic, Barbara Lindell, Peter Davidsson och Bengt P Gustaphsson Bild: Thomas Johansson

Demokraterna sparkar Carina Bulic

Carina Bulic, en av förgrundsgestalterna i kampen mot Västlänken, får sparken från tjänsten som politisk sekreterare för Demokraterna. Något hon själv kopplar till att hon tog strid för kommunalrådet Henrik Munck som uteslöts ur partiet i höstas.
– En repressalie, skriver hon i ett mejl.

ANNONS
|

Under hösten rullade en sårig konflikt upp i Demokraterna. Partiet försökte köpa ut kommunalrådet Henrik Munck för 2 miljoner kronor, med motiveringen att han var ett arbetsmiljöproblem.

Tre av de politiska tjänstemännen i stadshuset, som jobbade nära Henrik Munck, kände inte igen sig i bilden och tog strid för att han skulle få stanna kvar i partiet. Efter att han blivit utesluten stod de bakom uppropet för ”ett demokratiskt Demokraterna” och försökte få den sittande ordföranden Thomas Hedberg ersatt på ett extra årsmöte.

Omkring hälften av partiets förtroendevalda stod bakom uppropet, men ett extra årsmöte slutade med att ordföranden kunde sitta kvar. I besvikelsen efter det som hänt valde partiets näst mest kryssade politiker Ulf Boström att lämna partiet.

ANNONS

Fokus på smutskastning

Sedan dess har det på ytan varit lugnare i partiet. Men på måndagen fick Carina Bulic besked om att hon inte får vara kvar som politisk sekreterare. Hon vill inte ställa upp på en intervju men skriver i ett mejl att bakgrunden är att hon ville se en annan ordförande än Thomas Hedberg eftersom han ”helt negligerat andra än Martins version kring arbetsmiljöproblem i partiet”.

Hon skriver också att partiets verkliga arbetsmiljöproblem är partiledningens ”fokus på uteslutning och smutskastning.”

– Demokraterna blev inte det parti det skulle bli, är min samlade bild, skriver Carina Bulic.

Wannholt: ”det finns andra skäl”

Partiets gruppledare Martin Wannholt delar inte Carina Bulics bild om vad som ligger bakom uppsägningen.

– Det finns inga repressalier i detta, utan det är helt andra skäl. Hon vet precis vad det handlar om, men det är ingenting jag kommer att kommentera eftersom det är ett personalärende, säger han.

Carina Bulic har varit en av de mest aktiva i kampen mot Västlänken sedan motståndet började formeras kring nätverket Stoppa Västlänken nu. Hon deltog bland annat i panelen när GP anordnade en debatt om tågtunnelprojektet inför valet 2018.

LÄS MER:Ulf Boström lämnar Demokraterna i besvikelse

LÄS MER:Konflikten hotar slita sönder Demokraterna

LÄS MER:Ökad splittring i Demokraterna – partiets framtid står på spel

Carina Bulic tillsammans med Barbara Lindell,  Peter Davidsson och Bengt P Gustaphsson i samband med miljödomstolens behandling av Västlänken.
Carina Bulic tillsammans med Barbara Lindell, Peter Davidsson och Bengt P Gustaphsson i samband med miljödomstolens behandling av Västlänken. Bild: Thomas Johansson
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS