Datum spikat för Andra Långdagen

ANNONS
|

Den första juni blir datumet för den årliga Andra Långdagen. Irina Darling är en av personerna som arrangerar den officiella efterfesten på Villa Belparc i Slottsskogen.

– Det är den häftigaste dagen på året. En stor folkfest som ändå är så opretentiös.

Irina Darling säger att hon såklart kommer att besöka Andra Långgatan under dagen innan hon förhoppningsvis tar festen med sig till Slottsskogen. På efterfesten kommer rapparen Stor att uppträda. Även Göteborgsbanden Hillman Lighthouse och Bob Village är bokade. Att såväl gatan som dagen har växt i popularitet de senaste åren tror inte Irina Darling kommer att förta den spontana känslan.

ANNONS

– Jag tror att det kommer vara en gatufest och skön stämning som vanligt.

Efter förra årets festdag låg Andra Långgatan övertäckt av sopor och till en början vägrade kommunen att städa upp skräpet.

– Det finns ju inga officiella arrangörer av dagen direkt. Men jag vet att det finns en plan för skräpet. De som jobbar hårt med dagen har varit i kontakt med kommunen, säger Irina Darling.

Även Pustervik kommer att hålla en efterfest för "Sveriges enda osponsrade block-party" som arrangörerna av Andra Långdagen kallar det på sin facebooksida.

ANNONS