Därför flög ett militärplan över centrala Göteborg

På tisdagseftermiddagen flög ett militärt transportflyg lågt över centrala Göteborg.
– Det har flugit över ett militärt C130 Herculesplan över Göteborg. Det kom in över Älvsborgsbron 14.38, säger Mikael Bergström vid JRCC.

ANNONS
|

Strax efter klockan 14.30 på tisdagen flög ett militärt C130 Herculesplan över centrala Göteborg. Militärflygplanet har fått många göteborgare att reagera.

– Det har flugit över ett militärt C130 Herculesplan över Göteborg. Det kom in över Älvsborgsbron 14.38. Det är en normal flygning, det är inget som har hänt. De brukar vara ute och övningsflyga, men jag får hänvisa till Försvarsmakten för fler frågor. De kan vara på väg till Såtenäs, säger Mikael Bergström vid JRCC.

Försvarsmaktens presstjänst hänvisar i sin tur till Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs, som varken bekräftar eller förnekar att förbandet utfört en flygning över Göteborg.

ANNONS

– Just nu har jag ingen information om just denna flygning. Men generellt kan jag säga att det låter som en helt normal flygning. Det kan mycket väl vara ett av våra Herculesplan, säger Per Forsberg, kommunikatör vid Skaraborgs flygflottilj, och tillägger:

– Vi har ju verksamhet hela tiden, övningsverksamhet och annan verksamhet.

Planet flög lågt över de centrala delarna av staden. Varför gör man det?

– Det kan bero på olika saker, exempelvis att vi kanske över på vissa moment. Att flyga lågt är något som ingår, något som vi måste vara bra på att kunna göra. Så det är inga konstigheter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS