Dans och firande i Nordstan inför 50-årsjubileet

Nästa vecka fyller Nordstan ett halvt sekel.
För att fira var det musikframträdanden och underhållning där i helgen.
– Som nyanländ är det roligt att Göteborg försöker samla människor genom den här typen av evenemang, säger Abdel Rodriguez från Kuba.

ANNONS
|

I samband med att shoppingcentrumet Nordstan fyller 50 år den 28 september firade de med konserter och underhållning under helgen.

Firandet började på fredagen med bland annat uppträdanden av Liamoo och Aurelia Dey. På lördagen var GP på plats och dagens första konsert var slagverksorkestern Kiriaka.

Söndagen kommer också innebära en del programpunkter med fokus inriktat på barnfamiljer. Förberedelserna började för flera månader sedan, berättar Helena Lindqvist, vd för Nordstan:

– Nordstan är en så pass integrerad del av staden, så det var viktigt att titta på vad vi kunde göra för att få med oss göteborgarna på det här jubileet. Det resulterade i en bred repertoar med olika uppträdanden, så förhoppningsvis finns det något för alla, säger hon.

ANNONS

Det gemensamma för samtliga artister som uppträder under helgen är att de har en koppling till Göteborg.

– Helgens firande är en viktig milstolpe i affärscentrumets historia. Det är viktigt att göra det avstampet, då vi vill finnas här i 50 år till och utvecklas i samband med att staden gör det, säger Helena Lindqvist.

”Här finns allt man behöver”

När slagverksorkestern Kiriaka började uppträda fylldes publikhavet på snabbt. Gratis ballonger delades ut till barnen och längst fram dansade bland annat Linda Ekberg. Hon känner till musikgruppen sedan tidigare.

– Jag älskar musik från Brasilien generellt, men i synnerhet den reggae som Kiriaka spelar så jag kom hit främst för dem, säger hon.

Vad betyder Nordstan för dig?

– Här finns allt man behöver, men jag kan inte påstå att det är mysigt eller att jag har en varm känsla för Nordstan. Det är ett shoppingcentrum liksom.

I publiken stod också Abdel Rodriguez och Maria M Sena från Kuba som har bott här i ett år. Abdel Rodriguez jobbar på Volvo och Maria M Sena pluggar svenska om dagarna. Till skillnad från Linda Ekberg har de en annan känsla för Nordstan.

– Det är mitt favoritställe i Göteborg. Vi försöker få hit våra kubanska vänner, och om de kommer ska vi ta med dem på en fika här det första vi gör, säger Maria M Sena.

ANNONS

Abdel Rodriguez instämmer, och tycker att det är kul att det finns gott om aktiviteter i Göteborg på helgerna.

– Speciellt som nyanländ är det roligt att Göteborg försöker samla människor genom den här typen av evenemang, säger han.

LÄS MER:Dansbandskvällar med bugg och foxtrot tillbaka i Nordstan

LÄS MER:Se höjdpunkterna från GP:s valdebatt i Nordstan

LÄS MER:Stora designbutiken slår igen i Nordstan

ANNONS