Vårblommorna har börjat slå ut även om värmen håller sig borta.
Vårblommorna har börjat slå ut även om värmen håller sig borta. Bild: Johan Nilsson/TT

Då kan värmen komma tillbaka

Vårvärmen har tagit paus och många möttes av minusgrader under måndagsmorgonen. Den kalla luften väntas bli kvar under stora delar av veckan även om det sakta blir mildare när man närmar sig helgen.

ANNONS
|

Det är en kall start på veckan med minusgrader under den tidigare måndagsmorgonen runt om i Göteborgsområdet. Den kalla luften märks i hela landet och exakt när vårvärmen är tillbaka är svårt att säga.

– Den kallaste luften har vi i dag. Sen kommer det successivt mindre kall luft senare i veckan. Det kan fortsatt vara nära noll eller till och med minus på kväll och nätter men det väntas bli högre dagstemperaturer under veckan, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Oklart väder på Valborg

Även om det blir mildare så dröjer den riktiga vårvärmen ett tag till.

– När solen kommer fram och det blir lite värme mot mitten eller slutet av veckan då kan ju vårkänslorna komma fram lite mer igen.

ANNONS

Huruvida det milda vädret kommer med sol, moln eller regn är svårare att förutse men Sofia Söderberg säger att det troligtvis blir lite av allt.

Enligt Sofia Söderberg är det fortfarande för tidigt för att kunna säga så mycket om hur vädret blir till valborg och första maj.

– Det är väldigt osäkert, men det milda vädret från slutet av veckan kanske kan få stanna kvar. Hoppet kan man alltid ha, väder är ju väder, säger Sofia Söderberg.

LÄS MER:Ellen Westfelt har sprungit varje dag i över ett decennium

LÄS MER:Anneli bor i unika Nyckelhålshuset

ANNONS