Buss 58 som går genom Utby är en av bussarna som påverkas av förändringarna.
Buss 58 som går genom Utby är en av bussarna som påverkas av förändringarna. Bild: Jonas Lindstedt

Chatta med Västtrafik om trafikomläggningarna

Den 19 juni sker flera förändringar i Göteborgs busstrafik. Bland annat blir Backa av med en busslinje, buss 60 försvinner från Masthugget och Utby förlorar sin buss in till centrala Göteborg.
Under måndagseftermiddagen ställde GP:s läsare frågor om omläggningarna direkt till Västtrafik.

ANNONS
|

Från och med måndag den 19 juni kommer en stor del av busstrafiken i Göteborg inte vara sig lik. I samband med att Västtrafik skiftar till sommartidtabell är det flera busslinjer som läggs ner eller läggs om och får en annan körsträcka.

Anledningen är att man vill minska trängseln och trafikstörningarna i centrala Göteborg.

– Vi ser att våra resenärer fastnar i köer i dag, vi står i vägen för oss själva i busstrafiken så ytterst handlar det om att se till att resenärerna kommer fram i tid, har Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik, tidigare sagt till GP.

ANNONS

Mellan klockan 14.00 och 15.00 under måndagen ställde GP:s läsare frågor till Västtrafik om omläggningarna. Läs frågorna och svaren i efterhand i chattverktyget ovan.

LÄS MER:Här är busslinjerna i Göteborg som läggs ner i sommar

LÄS MER:Då slutar busslinje 60 gå till Masthugget

LÄS MER:Resenärerna efter beskedet om 60-bussen till Masthugget

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS