Brand i industriområde

Det brinner i ett industriområde i Linnarhult. Branden startade strax innan klockan ett på natten och spred sig sedan till en närliggande byggnad. Båda byggnaderna är bortom räddning och kommer brinna ner.
– Jag är chockad. Tänk att du ska åka till jobbet och så kommer du dit och ser att det brunnit ner och att det är borta, säger verksamhetsägaren Ahmad Chokr.

ANNONS
|

Vid 00.51 natten till lördag larmades räddningstjänsten till ett industriområde i Linnarhult i nordöstra Göteborg. Det hade då börjat brinna i någon form av fordonsverkstad i ett industriområde.

– Det är en konstaterad utbruten brand och det har brunnit igenom byggnaden, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten vid 01.30.

Lokalen utom räddning

Branden spred sig till en annan byggnad och räddningstjänsten åkte till platsen med ett större resurspaket.

– Det brinner för fullt och vi jobbar på att försöka begränsa branden nu, sa Kalle Kivystö vid räddningstjänsten.

Enligt Kalle Kivystö lyckades de få ut en del gasflaskor från de brinnande lokalerna.

ANNONS

Vid 05 på lördagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att lokalen där branden startade är utom räddning. Även den andra byggnaden kommer att brinna ner.

– Vi försöker nu begränsa branden i intilliggande lokaler, säger Åsa Opperud vid räddningstjänsten.

Vid 07.30 uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll. Släckningsarbetet pågick fortfarande runt lunchtid, enligt räddningstjänsten.

”Chockad”

Ahmad Chokr äger en av de berörda verksamheterna. Det är en bilverkstad som han haft i nästan 20 år. Vid 06-tiden fick Ahmad Chokr ett samtal av en kompis som berättade vad som hänt. Han åkte till platsen och såg då hur räddningstjänsten jobbade med att släcka branden.

– Jag är chockad. Tänk att du ska åka till jobbet och så kommer du dit och ser att det brunnit ner och att det är borta.

Han vet inte vad han ska göra nu.

– Vi har ett möte med fastighetsägaren under dagen. Jag vet inte vad vi ska göra eller hur man ska gå till väga.

Utreds som mordbrand

Räddningstjänsten fick samtal från boende i närområden under natten efter att de känt röklukt. Man har dock inte utfärdat något VMA men uppmanade under natten allmänheten att undvika röken och kontakta sjukvårdsupplysningen om de kände obehag av brandröken. Under förmiddagen var inte längre spridningen av röken lika stor och utgjorde inte längre någon fara för allmänheten, enligt räddningstjänsten.

ANNONS

Polisen larmades också till platsen. De konstaterar att det finns stora materiella skador och utreder händelsen som mordbrand.

– När det finns en spridningsrisk är det en grund för att det ska rubriceras som mordbrand. Vi utreder det som det tills att vi har gjort en teknisk undersökning men det kan ta några dagar, säger polisens presstalesperson, August Brandt.

ANNONS