Brand i flerfamiljshus i Billdal

Natten till tisdag började det brinna i ett flerfamiljshus i Billdal. Räddningstjänsten skickade ett omfattande resurspaket till platsen för att släcka branden.
– Det finns ingen misstanke om brott, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

ANNONS
LocationBilldal, Göteborg||

Räddningstjänsten larmades till Billdal vid 02.12 natten till tisdag efter att en brand brutit ut i ett flerfamiljshus.

– Det är ett äldre hus med fyra lägenheter och det brinner just nu i en av lägenheterna. Men vi är där med en större styrka, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral en halvtimme efter att larmet kom in.

Strax efter 04 uppgav räddningstjänsten att det brann i konstruktionen i lägenheten men att branden var statisk.

– Jag kan inte säga att vi har den helt under kontroll men det verkar vara stabilt på platsen, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS

Ingen misstanke om brott

Tidigt på tisdagsmorgonen hade räddningstjänsten lyckats släcka branden. Totalt två lägenheter blev brandpåverkade.

Polisen rubricerade branden inledningsvis som mordbrand. Men på tisdagen meddelade polisen att det inte längre fanns någon misstanke om brott.

– Uppgifter på platsen gjorde gällande att branden ska ha startat i anslutning till ett kylskåp. Så det finns ingen misstanke om brott, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Även ambulans larmades till det brinnande huset i Billdal under natten. Men enligt polisen ska ingen person ha skadats i branden.

ANNONS