Bombhot mot skola i Floda

Vid lunchtid på måndagen fick Alléskolan i Floda ett bombhot riktat mot sig. Skolan evakuerades och den nationella bombstyrkan kallades till platsen. Men inget misstänkt föremål hittades o skolan.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på måndagseftermiddagen som någon ringde in ett bombhot till Alléskolan i Floda.

– Det ringde en person som i stort sett sa att någon har lagt någon typ av föremål med ett explosivt ämne någonstans i skolan, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i väst

Strax därefter evakuerades eleverna från skolan till en närliggande lokal. Polisen kom till platsen och vidtog vidare åtgärder i samförstånd med skolans rektor.På skolan går det omkring 500 elever och ett 70-tal lärare samt andra vuxna personer arbetar där.

Skolan genomsöktes av polis

Polisens bombgrupp kallades till skolan och strax innan klockan halv två påbörjades genomsökningen av skolbyggnaden. Vid 18-tiden var man färdiga.

ANNONS

- Vi har sökt igenom alla lokaler och utrymmen men inte hittat något, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i väst.

Händelsen rubriceras som "grovt olaga hot".

Enligt Alléskolans rektor Helene Lundqvist är eleverna välkomna tillbaka till skolan imorgon.

- Ja. Polisen har varit här och gått igenom skolan men inte hittat något. Vi öppnar som vanligt imorgon, säger Helene Lundqvist.

ANNONS