Bolibompadraken fick Nordstan att koka

Det råder mellofeber i stan. I Nordstan samlades hundratals vuxna och barn för att sjunga och dansa tillsammans med Bolibompadraken och Radioapan, för de flesta gamla bekantskaper.
– Jag kollar jättemycket på Bolibompa på min Ipad, säger Desibel Löverdahl, 4 år.

ANNONS
|

Från Åhlens City till Din Sko, från Hemköp och ända bak till bankomaterna. Torget i Nordstan är fyllt till brädden med barnvagnar. Innanför glasväggarna på Åhlens övervåning är det knökat. Bolibompadraken, känd från tv, och Radioapan ska ställa till med fest, sång och dans.

Klockan är tolv och Melodikrysset med Anders Eldeman, för dagen direktsänt från Göteborg, har precis avslutats. Ett pärlband av Göteborgsfavoriter signerade Håkan Hellström, Göteborgs symfoniker och Albert och Herbert har höjt stämningen. När sändningen går ur etern skingras Melodikryssets publik och en ny är redo att ta plats framför scenen.

Åttaåriga Pauliina Möller-Hanka har tillsammans med sin mamma Anna och lillebror Rico åkt in till Nordstan från Angered.

ANNONS

– Vi fick reda på det här i morse, så det blev ett spontanbesök, säger Anna.

Vilken som är den stora begivenheten för dagen är glasklart.

– Det är Bolibompadraken, säger Pauliina Möller-Hanka och skiner upp.

Klockan blir tio över tolv – det spritter i barnens ben, en pojke börjar dra i sin mammas jacka. Tjugo över – barnens tålamod börjar på allvar att tryta.

Allsång med Radioapan

Så dyker Radioapan, en blå filur, upp på scenen. Barnen är redo, med de på förhand utdelade allsångshäften i högsta hugg. En del sitter på sina föräldrars axlar och viftar med armarna i skyn. Bananlåten och Imse Vimse Spindel höjer temperaturen i det redan så kvalmiga köpcentret ytterligare.

Vid entrén till Din Sko sitter fyraåriga Desibel Löverdahl från Gråbo på mamma Rebeccas axlar. De gungar förvisso med till allsången. Men Desibel är otålig, och hon är bestämd över att det är draken som är höjdpunkten.

– För jag kollar jättemycket på Bolibompa på min Ipad, säger Desibel.

Så till sist står den på scen, draken.

– Vi klappar händerna, och stampar takten, och snurrar runt och runt igen, sjunger barn och föräldrar i kör samtidigt som hela torget gör en 360-sväng.

När showen är slut rusar en del barn upp på scenen för att komma än närmare den gröna draken. Andra börjar röra sig därifrån. Att det är mellofeber i stan råder det ingen tvekan om. Nu bär det av hemåt för att ladda om inför kvällen. Kusinerna Emilia och Melina som under showen stått en bit bak, har en klar favorit inför kvällen.

ANNONS

– Samir och Viktor, säger Melina självsäkert.

ANNONS