Boende: ”Fick hoppa ut från balkongen”

Situationen på plats vid det explosionsdrabbade flerfamiljshuset i Annedal beskrivs som panikartad. Flera personer vittnar om rökfyllda trappuppgångar och personer som tvingats hoppa från sina balkonger.
– Vi ser en tjej snett över som bara skriker och hoppar ut, säger Jessica, boende i området.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan fem på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten fick in det första larmet om en explosion i ett flerfamiljshus i Annedal.

Vid 6.45-tiden var elva ambulanser på plats. Enligt SOS Alarm har fem personer förts till sjukhus med ambulans, och ytterligare 18 personer har förts till sjukhus med busslast.

Boende i området beskriver situationen som kaotisk. Jessica, som bor i det aktuella huset, väcktes av en kraftig smäll.

”Bara skriker och hoppar”

– Vi vaknade av en smäll vid halv fem någon gång, tittar ut från balkongen och märker att det rasar ner isolering. Vi bor på våning två och ser en tjej snett över som bara skriker och hoppar ut, berättar hon för GP:s reporter på plats.

ANNONS

– Vi tänker att vi ska ta oss ut i trapphuset eftersom vi bor så långt ner, men det går inte. Vi får istället hoppa ut från balkongen och får hjälp av grannen under som tar emot oss.

Polisen har i nuläget knapphändiga uppgifter om händelsen, men meddelar att man har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet alternativt allmänfarlig ödeläggelse.

”Fruktansvärt”

– Räddningstjänsten har varit jättebra, de var snabba och har jobbat med att få ut folk. Men det är svart i alla lägenheter, säger Jessica och fortsätter:

– En kille som bor här berättade att han jobbar som brandman. Han lugnade ner folk och bad dem stå på balkongen och stänga dörrarna. Det utbrister ju en panik, så han gjorde en jättebra insats.

Enligt uppgifter till GP ska ambulans och ambulanshelikopter också vara på plats i området.

– Vi har stått och tittat på vår balkong, allt är rökfyllt. Man undrar ju vad som händer, det är fruktansvärt, säger Jessica.

Läs även:

ANNONS