Blodbrist på Sahlgrenska efter knivskärningar

Under tisdagen rådde akut blodbrist inom sjukvården i Göteborg, vilket delvis beror på den senaste tidens knivskärningar. Fortfarande råder det brist på många blodtyper och sjukvården uppmanar nu allmänheten om att ge blod, rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
|

Det råder just nu blodbrist i Göteborg, något som delvis beror på den senaste tidens knivskärningar i Göteborg, vilket P4 Göteborg var först med att rapportera om.

– Det innebär enorma belastningar för oss på blodcentralen, säger Stefan Jakobsson, enhetschef på Sahlgrenska sjukhusets blodverksamhet GeBlod till P4 Göteborg.

Sjukvården ska ha behövt blodtyperna 0- och B- akut under tisdagen. De som redan är blodgivare fick sms med vädjan om att bidra.

– Jag fick ett sms om att man skulle komma in om man kunde. Jag gör det för att hjälpa andra som behöver blod, men jag har även för mycket järn i min kropp så jag behöver dessutom lämna regelbundet, berättar Richard Christofferson, en av de som fått sms, till P4 Göteborg.

ANNONS

Nu uppmanas gamla blodgivare såväl som nya till att hjälpa sjukvården. Under onsdag, torsdag och fredag väntas behovet av blodtyperna 0+ och a+ att öka.

ANNONS