Biljakt i centrala Göteborg – två gripna

I en dryg timme jagade polisen en bil genom centrala Göteborg under natten mot tisdag. Först efter att ha kopplat in såväl helikopter som hundpatruller i sökandet lyckades man gripa två personer, misstänkta för bland annat narkotikabrott.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 01 som en polispatrull, efter att ha uppmärksammat att en bil saknade sin främre registreringsskylt, valde att inleda ett fordonsstopp.

Föraren var dock inte intresserad av att stanna utan drog i stället därifrån, vilket blev starten på en knapp timmes lång biljakt genom centrala Göteborg.

– Vi har använt både helikopter och hundar för att få tag i de här personerna, som kört jäkligt illa, säger polisregion Västs vakthavande befäl Johan Ljung.

Efter att först ha tappat bort fordonet i Guldheden fick helikoptern syn på den övergiven i närheten av Chalmers. Vid klockan 01.45 lyckades en hundpatrull söka sig fram till två personer som nu sitter gripna – dock inte för trafikrelaterade brott.

ANNONS

– Det hela slutade med en anmälan om narkotikabrott. Vi har inte kunnat styrka vem som stod för körningen, säger Ljung.

Enligt initiala uppgifter rörde det sig om två män, men under morgonen meddelar polisen att det i stället handlar om en man och en kvinna. De misstänks även för häleri, men vad för stöldgods polisen tror sig ha hittat är oklart.

ANNONS