Bil stod i brand vid Vasaplatsen

En bil började brinna vid Vasaplatsen under onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten var på plats och släckte branden. I samband med räddningsarbetet stängdes spårvagnstrafik och ett körfält mot centrum av.
– Bilföraren var med på platsen, men det finns inga uppgifter om några personskador, säger August Brandt, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Larmet om branden kom in 09.37 på onsdagsförmiddagen.

– Det är en bil som brinner vid Vasaplatsen. Branden är nu under kontroll, sade Daniel Svensmark, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

I samband med arbetet stängde räddningstjänsten av både spårvagnstrafiken på linje 2 och ett körfält mot centrum i nära anslutning till branden.

Både spårvagnstrafiken och biltrafiken kunde återgå som vanligt vid platsen en kort tid efter räddningstjänsten anlänt.

– Vi håller på med lite sanering och vi har beställt bärgare, så branden är släckt, men vi är kvar på platsen tillsammans med polis, sade Daniel Svensmark klockan 10.

Vid 10.20 meddelar både polis och räddningstjänst att de var klara med sitt arbete och hade lämnat platsen.

ANNONS

– Det finns inga misstankar om brott i nuläget. Bilföraren var med på platsen, men det finns inga uppgifter om några personskador, säger August Brandt, polisens presstalesperson i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS