Bil har exploderat i Frölunda – stor insats på platsen

En bil har exploderat i Frölunda. Enligt polisen rör det sig om ”en kraftig smäll”. Ingen skall ha kommit till skada i samband med explosionen.

ANNONS

Strax efter klockan kvart i sju på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en explosion. Enligt polisen är det en bil som har exploderat på en parkering.

– Det small väldigt högt. Det känns väldigt otäckt, säger en boende i ett av lägenhetshusen vid parkeringen.

Fyra ambulanser skickades till platsen där en bil har exploderat, och räddningstjänsten skickade fyra enheter och en ledningsbil.

Under tiden som man sökte av platsen för att säkerställa att inga fler farliga föremål fanns kvar så beordrade man boende i området att stanna hemma i sina bostäder.

– Vi har en inrymning på samtliga adresser. Det är mest en försiktighetsåtgärd, man vill ta höjd för om det skulle visa sig att det finns ytterligare någon risk för explosion, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, och fortsätter:

ANNONS

– Vi vill inte ha folk ute på gatan, till arbetsplatser och annat, om det skulle hända något. Det pågår ett minutiöst arbete just nu, där vi vill säkerställa att det är säkert innan vi säger till boenden att man kan röra sig fritt i området.

Polisen: "En kraftig smäll”

Enligt polisen ska det röra sig om en kraftig explosion.

– Vi har många vittnen oberoende av varandra. En kraftig smäll, verkar det ha varit, säger Fuxborg.

Bilen ska ha stått på en parkering och flera bilar i närheten ska ha skadats. Enligt Fuxborg har även ett lägenhetsfönster krossats, antingen av tryckvågen eller av splitter.

Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador. I samband med insatsen hålls vägen avspärrad.

Finns det något som tyder på att det kan ha varit naturliga orsaker bakom explosionen?

– Med en så kraftig smäll som flera vittnen berättar om är det troligen något som hjälpt till för att det ska explodera. Men som sagt, det är fortfarande väldigt tidigt, säger Fuxborg.

Paludan kommer till Frölunda torg

Under morgonen väntas koranbrännaren Rasmus Paludan hålla en sammankomst på Frölunda torg, i närheten av den adress som explosionen ska ha inträffat vid. Enligt Fuxborg ska sammankomsten dock inte påverkas av händelsen.

ANNONS

– Nej, hans sammankomst är på andra sidan Frölunda torg. Det ska inte ha någon påverkan vad jag kan se. Och det är en helt annan organisation igång där. Explosionen tas om hand av den ordinarie verksamheten och för Paludan har vi extrainsatt personal som bara ska ta hand om det.

Om händelserna är kopplade till varandra är än så länge oklart.

Använder robot

Enligt GP:s reporter på plats arbetade man under morgonen och förmiddagen med en robot i området. Vid 14-tiden jobbade man fortfarande med att säkerställa att det inte fanns något explosivt kvar i området och man hade därför fortsatt kvar de stora avspärrningarna.

– Vi håller på och säkrar området så vi inte har något annat farligt föremål eller någonting som kan skada personal eller boende där. Det är ett ganska minutiöst arbete som pågår, säger polisens presstalesperson i region Väst, Christer Fuxborg.

– Vi vet fortfarande inte vad som ligger till grund för explosionen, men det kommer klarna efter hand. Vi bearbetar just nu vittnesuppgifter och det som kommer in.

Händelsen rubriceras fortsatt som allmänfarlig ödeläggelse.

– Men det kan komma att ändra sig beroende på vad som framkommer.

Enligt uppgifter till GP är sprängningen troligen del i pågående gängkonflikter.

ANNONS

Strax före 17 meddelar polisen att avspärrningarna är hävda och att arbetet med att söka av området efter andra farliga föremål är avslutat.

Natten till torsdagen larmades också polisen till en skottlossning på torget.

LÄS MER:Skottlossning på Frölunda torg

LÄS MER:Högerextrema politikern Paludan besöker Frölunda torg

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS