En bibliotekarie på Backa bibliotek misshandlades av ett ungdomsgäng vid stängning.
En bibliotekarie på Backa bibliotek misshandlades av ett ungdomsgäng vid stängning. Bild: Stefan Bennhage

Bibliotekarie på Backa bibliotek misshandlad av ungdomsgäng

En bibliotekarie på Backa bibliotek blev under tisdagskvällen misshandlad i samband med att besökare ombads lämna biblioteket vid stängning. Detta rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
|

Ett ungdomsgäng misshandlade en ur personalen på Backa bibliotek i Göteborg under tisdagskvällen. Enligt Annika Cross, verksamhetschef för biblioteken på Hisingen, var det i samband med stängning, då ungdomsgänget ombads lämna lokalen, som händelsen utspelade sig.

– Det här var helt oprovocerat. Det var bara att man ombads att lämna lokalen för att vi stänger, säger Annika Cross till P4 Göteborg.

Efter händelsen har man valt att sätta in vakter på biblioteket.

– Vi jobbar ständigt på att säkerställa våra verksamheter, men man kan inte förutse allt. Och det här var en sådan händelse. Det är såklart fruktansvärt omskakande.

Den drabbade bibliotekarien skall må förhållandevis bra.

ANNONS

– Vi omhändertar det nu på bästa sätt och vi kommer hålla tät kontakt med alla inblandade, säger Annika Cross till P4 Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS