Abdul Hamid Zamzam från Biskopsgården, Bellevuemoskéns imam Ysuf Ahmed och länspolismästare Klas Friberg mötte och samtalade med ett par hundra församlingsmedlemmar.
Abdul Hamid Zamzam från Biskopsgården, Bellevuemoskéns imam Ysuf Ahmed och länspolismästare Klas Friberg mötte och samtalade med ett par hundra församlingsmedlemmar.

Bellevuemoskén bjöd in polismästaren

ANNONS
|

Skottlossningarna och dödsskjutningarna var tema för fredagsbönen, och på lördagen hade församlingen bjudit in länspolismästare Klas Friberg för ett öppet möte.

Syftet var en dialog om den senaste tidens allvarliga händelser.

- Polisen ville ha ut budskapet att man vill ha samarbete. Klas Friberg pratade om att det inte finns anledning att vara rädd för polisen, säger Muhammed Adam efter mötet.

- Det var ett bra möte med uppemot 200 deltagare. Det var viktigt för polisen att få komma dit och prata inför en så stor grupp.

Men det riktades också stark kritik mot Göteborgspolisen från församlingens medlemmar.

- Många var besvikna över att polisen är för lite närvarande i de här problemområdena.

ANNONS

Länspolismästaren pratade även om polisens insatser för att minska våldet och antalet vapen i samhället.

Bellevuemoskéns imam Ysuf Ahmed betonade det stöd församlingen kan ge.

- Församlingen kan stödja ungdomarna att lämna sin destruktiva livsstil. Och den kan ge föräldrastöd, men också att krisstöd både till offrens anhöriga och till gärningsmännen.

Abdul Hamid Zamzam från Biskopsgården var inbjuden talare.

- Han pratade om förebyggande arbete och hur viktigt det är att föräldrarna engagerar sig i sina barn både i skolan och på fritiden.

- Det här berör oss starkt, det är ungdomar som kommer från våra områden. Vi känner djupt för dem och har en skyldighet att ta tag i frågan. Men det handlar också om att arbeta förebyggande. Att anordna den här typen av möten är ett sätt, säger Muhammed Adam.

ANNONS