Barnfamiljen i skräck: "Vi hukade oss instinktivt"

Två bröder sköts till döds i Frölunda i Göteborg under måndagskvällen. GP har talat med en småbarnsfamilj som blev vittnen till det brutala dubbelmordet. – Vi hukade oss instinktivt ner i soffan ifall att det skulle komma in skott genom fönstret, säger pappan i familjen.

ANNONS

Det var vid halv niotiden på måndagskvällen som en skottlossning ägde rum i Frölunda i Göteborg. En dryg timme senare bekräftade polisen att två män avlidit till följd av sina skador. Männen som sköts till döds var bröder.

LÄS OCKSÅ: DUBBELMORD: Två män skjutna i Göteborg

Mitt under den lugna måndagskvällen bröts tystnaden plötsligt av höga smällar i kvarteret. En pappa till två småbarn berättar att han satt i vardagsrummet tillsammans med sin fru när de plötsligt hörde 15 till 20 smällar.

– Det lät som nyårsraketer och vi hukade oss instinktivt ner i soffan ifall att det skulle komma in skott genom fönstret. Sedan vaknade vår dotter och började gråta, säger pappan.

ANNONS

"Det var helt galet"

Han berättar att dottern är i femårsåldern och när hon började gråta vaknade även hennes lillebror.

– Vår dotter grät och jag och min fru blev ju, och är fortfarande, väldigt chockade. Vår son är så liten så han inte riktigt förstod vad det var som hände så han somnade om igen, säger pappan.

Han tittade ut genom gardinerna efter skotten. Det var då han såg de livlösa kropparna ligga vid lekplatsen. Samma lekplats som hans barn hade lekt vid flera gånger tidigare.

– Först tittade min fru ut och såg en av killarna. Sedan tittade jag själv ut och då såg jag en kropp ligga livlös i en sandlåda. Den andra kroppen låg en bit bort på asfalten mot en parkering. Sedan tog det två röda sekunder innan det var fullt med människor som skrek och det var helt galet vid platsen, berättar pappan.

Familjen lämnade området

Han berättar att han och hans fru efter skjutningarna bestämde sig för att åka från området.

– Vi är hemma hos svärmor nu. Vi vet att det här är ett problematiskt område och vi har sett från vårt köksfönster att det dealas en del saker, men man tror ändå aldrig att det ska kunna hända något sådant här. Det är väldigt obehagligt och jag är väldigt skakad säger, pappan.

ANNONS

Två personer på moped

Polisen uppgav på måndagskvällen atttvå personer ska ha lämnat platsen på en silverfärgad moped i samband med händelsen.

– Vi har signalement på två män som ska ha lämnat platsen på moped, eventuellt silverfärgad. Och vi är jätteintresserade av uppgifter om dessa, saStefan Gustafsson som är presstalesman hos polisen i Västra Götaland.

Under natten till tisdag har en intensiv polisjakt efter misstänka gärningsmän pågått. Men i nuläget finns det ingen gripen för dådet.

ANNONS