Återanvändning är ordet för dagen på megaloppis

En liten traktor med släp, en stor kaffekanna i koppar, kuddar till barnrummet. På lördagens megaloppis i Partille arena fick gamla saker nya ägare.
– Vi är ute efter efter barnsaker. Det känns så onödigt att köpa nytt, säger Carolin Markov som är där med sin syster Nina.

ANNONS
|

Carolin och Nina Markov har famnarna fulla. De var där när portarna till loppisen öppnade och redan varit redan lämnat en del saker i bilen.

Dagens bästa köp är några kuddar till barnrummen, säger de.

– Det är dyra designkuddar som vi fick billigt.

Läs mer: Begagnade barngrejer poppis på Loppan

När megaloppisen har varit igång några timmar är det omkring 2400 personer i Partille arena.

– Vi räknar med att det kommer cirka 3500 besökare i dag, säger Christoffer Dagh, från arrangören Bakluckeloppis Göteborg .

På plats finns också 345 säljare. Utbudet är blandat. Gammalt och nytt, med betoning på gammalt. Kläder, möbler, porslin, leksaker,skor, apparater, husgeråd. Med mera.

ANNONS

Traktor och ryggsäck

Edgar Lindh, två år, är nöjd. Han har fått en röd traktor med släp, en liten orange katt och en grön ryggsäck. Nu är han och hans mamma Marie-Louise Johansson på väg hem.

– Det var två barn som hittade traktorn nästan samtidigt. Jag tyckte lite synd om den andra lilla killen, men nu såg jag att han hade hittat en vespa, säger Marie-Louise Johansson.

Edgar Lindh och hans mamma har fyndat en ryggsäck, en traktor med tillhörande släp och en liten katt som fick åka med på släpet.
Edgar Lindh och hans mamma har fyndat en ryggsäck, en traktor med tillhörande släp och en liten katt som fick åka med på släpet. Bild: Stefan Berg

Inne i den stora hallen prutar en man ned priset på brödkavel från 50 till 40 kronor. Bakom bordet står Tommy Ogfelt från Falköping. Han har hyrt bord på megaloppisen två gånger tidigare och säger att affärerna här går bra. Hemma på gården har han en butik där han annars säljer sina saker.

– Jag är nischad på 50-60-talsporslin och äldre bruksföremål, säger han.

Prutas och swishas

Andra har rensat ut hemma och hyr ett bord med förhoppningen om att kunna tjäna en slant samtidigt som deras prylar ska komma till nytta hos nya ägare.

25 kronor för en träljusstake. 50 kronor för ett par barnkängor. 80 kronor för en axelväska. 50 kronor en låda med blandade leksaker. Det lyfts och provas. Prutas och swishas.

Läs mer: Antikexpertens bästa råd för ett lyckat loppisbesök

Lars Marcusson kommer gående med en stor kaffekanna i skinande koppar i ena handen.

ANNONS

– Jag brukar inte ha så stora kaffekalas, men den här blir fin att ha i vår stuga på landet, säger han. När jag såg den sa jag till mig själv – den där skulle jag kunna tänka mig. Om den är kvar när jag kommer tillbaka köper jag den.

Sagt och gjort. Och han är mycket nöjd med att han kunde pruta ned priset en hundralapp.

– Men jag köpte den för att jag tycker om den, inte för vad skulle vara värd och allt sånt där, säger han.

Lars Marcusson tycker om sin nya gamla kaffekanna. Den kommer att bli fin i stugan på landet, säger han.
Lars Marcusson tycker om sin nya gamla kaffekanna. Den kommer att bli fin i stugan på landet, säger han. Bild: Stefan Berg
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS