Annonserade prylar för 50 miljarder

ANNONS
|

Prisuppskattningen från Blocket är baserat på det pris som annonsörer begär när de lägger ut en vara. Vad varorna faktiskt sålt för kan inte Blocket veta helt säkert.

I landet i stort annonserades varor för 313 miljarder kronor. Den kategori som ökade allra mest är bostäder. Annonserna ökade i värde med 82 miljarder under 2012, en tredubbling.

– Förutom begagnade varor har det blivit väldigt populärt att lägga ut bostäder till försäljning på Blocket. Begagnade prylar är och kommer att fortsätta vara vår kärnverksamhet, men det är spännande att kunna komplettera vårt bostadsutbud med mäklarobjekt, säger Martin Frey, VD på Blocket.

ANNONS

Även kategorierna kläder & skor, hemelektronik och möbler och heminredning har ökat starkt under året.

– Kategorierna som vuxit mest under året är alla typiska förrådskategorier. Det kan tyda på att många haft behov av att rensa ut och stärka kassan. Antalet båtar och bilar som har annonserats ut under året har däremot minskat något, vilket också kan kopplas till konjunkturen och att nyförsäljningen av den typen av varor har minskat, säger Martin Frey.

Blocket mäter även så kallade liggtider, det vill säga de annonser som snabbast försvinner ifrån Blocket. Där toppar MP3-spelare listan i Västra Götaland, följt av telefoner och motorcykeltillbehör.

– Det här är en estimering. Det är de annonser som plockas bort snabbast, och vi antar att det är för att de sålts snabbt, säger Anette Karlberg, presschef på Blocket.

1. Olika bilmärken (BMW, Volvo, Golf)

2. Bortskänkes

3. iPhone

4. Soffa

5. iPad

6. Cykel

7. Skrivbord

8. Ved

9. Byrå

10. Säng

Flitigaste annonsörerna på Blocket:

1. Jämtland

2. Norrbotten

3. Skåne

4. Västerbotten

5. Örebro

Säljer snabbast just nu i Västra Götaland:

1. MP3-‐spelare

2. Telefoner

3. Motorcykeltillbehör

4. Vitvaror

5. Surfplattor

ANNONS