Älgen som sprang över Plikta i Slottsskogen har avlivats

Under söndagsförmiddagen inkom flera samtal till polisen om att en älg sprang över lekplatsen Plikta i Slottsskogen. Nu har älgen avlivats av skyddsjägare.
– Älgen var skadad och den visade sig kunna vara en fara för allmänheten, säger Wictor Winsnes, viltförvaltare och skyddsjägare.

ANNONS
|

Under söndagsförmiddagen rapporterade GP om att en älg sprang in på lekparken Plikta i Slottsskogen. Den kom inifrån Slottsskogen och sprang rakt in på grusplanen mellan tåget och glasskiosken på lekparken.

Flera personer ringde in till polisen och jägare började söka efter älgen med drönare och värmekamera, eftersom den ansågs kunna vara en fara för allmänheten.

Rebecca Bohm var där och lekte med sina barn och berättade för GP att hon blev skärrad av händelsen.

– Den sprang väldigt fort, och när den kom närmre fick jag ropa till dem som stod framför mig och jag stängde av kameran, säger hon.

ANNONS

Var stressad och skadad

När skyddsjägarna fick kontakt med älgen i Azaleadalen visade det sig att älgen var skadad och stressad och därför behövde avlivas.

– Tjuren hade slagit bort ett av hornen och var stressad av alla människor, så beslutet togs att avliva den för både älgens och allmänhetens skull, säger Wictor Winsnes, viltförvaltare och skyddsjägare.

Enligt Wictor är det inte ovanligt att det är mer vilt ute än vanligt i början av hösten.

– Det är mycket vilt som går ut och tar sig in i trädgårdar under hösten. Skyddsjägarna har koll på det och försöker i första hand få djuren att ta sig tillbaka till naturen, säger Wictor Winsnes.

LÄS MER:Älg sprang över Plikta i Slottsskogen: ”Min dotter blev skärrad”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS