29-åring sköts till döds i Angered

ANNONS
|

Vid niotiden på morgonen fick polisen larm om att en skjuten person satt i en bil på en p-plats vid bostadsområdet Gunnaredsterrassen i Angered,

Mannen fördes till sjukhus men var förmodligen avliden redan innan ambulansen kom fram. Han dödförklarades på sjukhuset strax efter klockan tio.

Enligt uppgifter till GP är den skjutne en 29-årig man. Han var tidigare ledande i det så kallade Backagänget. En nära släkting till honom mördades förra året i en klubblokal i Backa.

ANNONS

Polisen vill officiellt inte bekräfta de uppgifterna. Men en förundersökning om försök till mord har inletts.

När GP kom till Gunnaredsterrassen vid tiotiden var det ett dussintal polisbilar på plats. Ett stort område i anslutning till Gunnaredsterrassen 3-11 var avspärrad med blåvita band.

På en parkeringsplats står en silverfärgad VW Golf. Utanför förardörren ligger massor av glassplitter, blod och flera använda par av ambulanspersonalens blå engångshandskar.

Den främre passagerardörren står på vid gavel.

En teori är att gärningsmannen ryckt upp passagerardörren och avlossat flera skott mot 29-åringen bakom ratten. Rena avrättningen allstå.

- Vi kan inte utesluta ett sådant scenario. Men utredningen har knappt börjat och vi lägger som vanligt ett pussel. Det kan ta tid. En avgörande fråga är hur gärningsmannen eller männen kom till platsen och hur de tog sig därifrån, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst.

ANNONS

Gunnaredsterrassen är vanligen ett lugnt grupphusområde, lokaliserat mellan Angereds centrum och Rannebergen. Granne med området ligger Lilla Römosseskolan och Vättleskolan.

De boende i de gulteglade suterränghusen vaknade på torsdagsmorgonen upp till en scen de aldrig tidigare sett.

- Det var fullt polispådrag. Jag var i tvättstugan på morgonen och hade inte hört några skott. När jag kom upp fick jag se hela infarten full med polisbilar, säger Östen Tärning, som bor på Gunnaredsterrassen sedan husen byggdes 1982.

- Det är normalt ett lugnt område. Det här känns otäckt, men själv är jag 83 år och inte rädd, fortsätter han.

Några hus från Tärning, helt nära den parkeringsplats där 29-åringen sköts till döds, bor en kvinna i övre medelåldern.

- Jag hörde en smäll, det lät som en fyrverkeripjäs, strax efter halv åtta. Tror att klockan var 7.40. Sedan tänkte jag inte så mycket mer på saken förrän ambulansen och alla polisbilar kom, säger hon.

ANNONS

Kvinnan har bott i området sedan 1991.

- Det här är inte klokt, jag är chockad, mår psykiskt dåligt. Det här är inte det Sverige jag kom till 1968, säger hon.

Ingen är i nuläget gripen för dådet. Polisen knackar dörr i området och en omfattande teknisk undersökning pågår.

Den rättsmedicinska undersökningen av 29-åringen kan liksom den ballistiska rapporten ge polisen nödvändiga ledtrådar.

- Det är viktigt att vi kan identifiera vilken typ av vapen som använts, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS