22-årig kvinna dödad i knivbråk på boende

Ett allvarligt bråk har uppstått på ett HVB-hem i Mölndal. En 22-årig kvinna har förts till Sahlgrenska sjukhus där hon avlidit efter knivskador – En av de boende är anhållen, säger Hans Lippens, polisens presstalesman på platsen.

ANNONS
|

Det är på ett boende för ensamkommande barn och ungdomar som tumultet uppstått. Där har en 22-årig ung kvinna blivit knivstucken. Hon arbetade som personal på boendet och bekräftades strax innan tolvtiden ha avlidit på grund av sina skador. Enligt polisens presstalesman har en av de boende gripits.

– Det misstänkte gärningsmannen är anhållen. Han är 15 år och är ett ensamkommande flyktingbarn, säger Hans Lippens, polisens presstalesman.

Polisen kan i nuläget inte bekräfta om hur många som varit delaktiga i bråket eller vad som har orsakat det. Det råder vissa otydligheter om situationen på grund av kommunikationssvårigheter.

ANNONS

Det är svårt att förmedla sig, eftersom vissa inte kan svenska. Vi håller på att reda ut vad som har hänt, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Väst.

Det var stort polispådrag på platsen. På HVB-hemmet bor det tio personer, i nuläget är det oklart om de varit involverade i händelsen. Sju personer bestående av boende och personal har förts till närmsta polisstation, där de kommer har förhörts. Enligt polisen måste förhören göras om och tidigast under tisdag eftermiddag vet man vad de bakomliggande orsakerna är.

Amal Hassan jobbar på hemmet. Hon var inte på plats när bråket skedde men slängde sig in i bilen och körde till sin arbetsplats så fort hon hörde vad som hade hänt.

– Jag är chockad. De är mycket trevliga alla som bor här. Det har aldrig varit bråk tidigare, säger hon.

Hon berättar att de boende är 15-19 år gamla. Hemmet har varit igång sedan september förra året.

Platsen har nu spärrats av för teknisk undersökning och polisen har tagit beslag på en kniv samt gärningsmannens kläder.

ANNONS

Enligt GP:s reporter på plats är det lugnt på platsen. Huset är utrymt och en polisman vaktar ingången.

Polisen känner inte till att boendet haft några problem innan.

En förundersökning har inletts. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

– De utredningstekniska åtgärderna är vidtagna. Vi kommer förhoppningsvis få en klarare bild under dagen, säger Thomas Fuxborg på en presskonferens vid elvatiden.

GP har varit i kontakt med den misstänkte 15-åringens advokat Nicklas Unger. Han vill inte lämna några kommentarer.

ANNONS