11 000 Postnord-paket försenade

ANNONS
|

Totalt rör det sig om 11 000 paket som är försenade. 9 000 av paketen är enligt Postnord försenade på grund av ett tekniskt problem i en sorteringsmaskin vid en terminal i Härryda utanför Göteborg.

– Det beror på något tekniskt strul med maskinen, eftersom maskinen har krånglat har vi fått den här förseningen, säger Anne Jiremar.

Hela Göteborg drabbat

De 9 000 paketen är skickade till postnummer som börjarpå 30-31 samt 40-51, vilket bland annat innebär att mottagare i hela Göteborg kan komma att drabbas.

Ytterligare 2 000 paket är enligt Postnord försenade på grund av ett "teknikproblem" i en transport. De 2 000 paketen är försenade till postnummer som inleds med 40-51.

ANNONS

– Människor som har postnummer som inleds med de här siffrorna kan räkna med att paket som skulle ha kommit fram idag (tisdag) är försenade en dag. Det vill säga att de kommer att komma imorgon istället, säger Anne Jiremar.

Så problemen är åtgärdade nu?

– Oja, oja.

Hur vanligt är det att ni drabbas av sådana här problem?

–Maskiner krånglar ibland, och då händer det att det blir förseningar. Vi är väldigt beroende av att sorteringsmaskinerna puffar och går. Blir det av någon anledning något ett fel, då är varje minut kritiskdå det handlar om att paketen ska puffas igenom på en viss tid för att de ska hinna att komma med på transporter, säger Anna Jiremar.

ANNONS