Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Udda djur solade på Kortedala torg

Fyra kungspytonormar och två sköldpaddor är på tisdagen ute och luftas vid fontänen på Kortedala torg. De behöver D-vitamin från solen för att må bra, säger djurens ägare Mikael Forsberg.

Det är inte bara vi människor som njuter av det vackra vårvädret och den värmande solen. Även många djur mår bra när nu ljuset kommer tillbaka.

– Jag passar på att ta ut mina ormar och sköldpaddor när det är fint väder. Speciellt Bindi, som är en 9-årig hona med ägg, behöver extra D-vitaminer, säger Mikael Forsberg.

Han bor i Kortedala och har haft ormar i snart 40 år. Idag har han ett stort terrarium i sin lägenhet. Det stora intresset är reptiler, men i bostaden finns även spindlar och skorpioner.

Mikael Forsberg, 51 år, tycker det är viktigt med säkerheten. Han betonar att det till exempel måste finnas ordentliga nät för friskluftsintagen och tydliga anslag på ytterdörren som talar om vilken sorts giftormar som bor i lägenheten.

– Det är nödvändigt för att kunna ge första hjälpen om det händer en olycka och någon får ett tjuvnyp. Tyvärr slarvar en del ormägare. Och alla är inte medvetna om hur stora ormarna är när de vuxit färdigt, säger Mikael Forsberg.

De fyra kungspytonormarna på Kortedala torg är nio, sex och tre år samt sju månader. Alla har namn – förutom två ormar som heter Bindi, är det Tintin och Cesar som njuter av solen.

Under tisdagen samlades en del människor kring de solande kungspytonormarna. Många ville klappa såväl ormarna som de båda sköldpaddorna Karl och Otto. Någon risk för att de smiter finns inte, enligt ägaren.

– Ormarna talar om långt i förväg när de tröttnar. De väser när de blir less, försäkrar Mikael Forsberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.