Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Tv-inspelning gick snett - krock i centrala Göteborg

Under måndagen var det något som gick fel under en tv-inspelning vid Drottningtorget i Göteborg när en taxibil krockade med en av produktionsbilarna.

Under sommaren spelas TV4-serien Bäckström, baserad på Leif GW Perssons böcker med Kjell Bergqvist i huvudrollen, in i Göteborg.

Under måndagen filmade teamet på Drottningtorget när en olycka inträffade vid 17-tiden.

– Det är för tidigt att säga exakt vad som inträffade och vi vill inte spekulera i orsaker. Det vi vet med säkerhet är att en taxibil som användes i en scen av misstag körde in i en av produktionsbilarna, säger Elias Giertz, pressansvarig för drama på C More och TV4.

Han tillägger också att ingen kom till skada och att olyckan sannolikt berodde på den mänskliga faktorn.

– Det viktiga för oss är att ingen kom till skada och att vi nu kan lägga full kraft på att ta hand om våra skådespelare och vårt team på plats. För att kunna fokusera helt på det har dagens inspelningar avbrutits, säger Elias Giertz.

Huruvida olycka inträffade i samband med en tagning är oklart och polisen misstänker inget brott.

Under tisdagen väntas inspelningarna tas upp som vanligt igen.

Bäckström är en kriminalserie som handlar om kriminalkommissarien Evert Bäckström som spelas av Kjell Bergqvist. Serien bygger på Leif GW Perssons böcker Kan man dö två gånger? och Den som dödar draken. Den kommer bestå av sex delar och har premiär 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.