Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Två unga män skjutna i natt

Natten mot tisdagen sköts två unga män i Länsmansgården. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök, men ingen gärningsman har ännu gripits. En man är allvarligt skadad, en annan har lindriga skador.

Tisdagen hann bara bli 22 minuter gammal innan polisen fick in ett larm om att två män blivit skjutna utomhus i Länsmansgården i Göteborg.

– När vi kommer till platsen hittar vi två skottskadade män i området som får åka till sjukhus, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

De båda männen var vid medvetande när de fördes till sjukhus. En man i 20-årsåldern, är enligt SU:s presstjänst, allvarligt skadad. Den andra mannen, som är i 25-årsåldern, är lindrigt skadad. Båda männen vårdas nu inom SU.

– Det vi kan notera är att männen förekommer i polisens register sedan tidigare, säger Magnus Nordqvist.

Försök till mord

Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord, men någon gärningsman har ännu inte påträffats.

Strax innan klockan 16 på tisdagseftermiddagen uppger polisen att de är klara med arbetet på platsen.

– Motivet till gärningen är fortfarande okänt. Förhoppningsvis kan den tekniska brottsplatsundersökningen hjälpa på vägen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

En av männen har kunnat höras av polis under dagen.

Enligt polisen ska en av männen själv har larmat om att han blivit skjuten och befann sig då i skogen vid en motionsslinga i Länsmansgården. Polisen påträffade mannen och inte långt därifrån, vid en minigolfbana, anträffades den andra mannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.