Olyckan inträffade vid Göteborgs garnison i Långedrag under lördagen.
Olyckan inträffade vid Göteborgs garnison i Långedrag under lördagen. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Två soldater skadade av vådaskott vid övning

Två personer har skadats av vådaskott i samband med Försvarsmaktens övning på Garnisonen i Långedrag.
– En sköt sig själv i handen och skottet skadade även en kamrat i benet, säger Kristina Åstrand Bohman, kommunikatör vid Försvarsmakten.

ANNONS
|

Det var vid 14:43 som polisen fick ett larm om en arbetsplatsskada på Garnisonen i Långedrag. Enligt Försvarsmakten ska olyckan ha skett i samband med vapenvård efter att en avslutad övning.

– Det var efter en hemvärnsövning, säger Kristina Åstrand Bohman och fortsätter:

– Det gick av ett skott. En sköt sig själv i handen och skottet skadade även en kamrat i benet.

De skadade soldaterna fördes till sjukhus och ska ha varit vid medvetande och kontaktbara.

Har upprättat en krisgrupp

Polisen har varit på plats för att skriva en anmälan gällande arbetsplatsolycka. Enligt Kristina Åstrand Bohman ska även Försvarsmakten själva utreda händelsen.

– Vi har även upprättat en krisgrupp för de som blev vittne till händelsen, säger hon.

ANNONS

Garnisonen är en paraplyorganisation för den samlade militära närvaron. Det arbetar över 1000 personer på Garnisonen enligt Försvarsmaktens hemsida.

Personen med en handskada kunde lämna sjukhuset vid 18-tiden. Det andra olycksoffret var vid 21-tiden ännu under vård, men Kristina Åstrand Bohman visste då inte hur illa skadad personen var.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS