Två personer knivskurna på en spårvagn

Två unga män har blivit knivskurna på en spårvagn på Hisingen. Inte långt därefter kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman. Ett av fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Polisen larmades vid lunchtid på onsdagen till Eketrägatan efter att två unga män blivit knivskurna ombord på en spårvagn. En dryg timma senare greps en misstänkt gärningsman, också detta en ung man.

– I samband med gripandet kunde en kniv tas i beslag som misstänks vara brottsverktyget, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Gärningsmannen ska ha hoppat av spårvagnen och sedan flytt från platsen med en annan spårvagn in mot centrum.

Enligt polisen visste offren vem gärningsmannen var, vilket underlättade gripandet.

– Vi har vittnen till själva brotten och vi har två målsägare, varav en lämnar uppgift på vem detta är, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Den misstänkte är tagen till polisstation och ska förhöras.

Ett av offren har förts till sjukhus, hans skador bedöms som lindriga, enligt presstjänsten på Sahlgrenska Universitetssjukhus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS