Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Två mopedister sköt flera skott in i lägenhet i Mölndal

Två personer på en moped sköt minst fem skott in i en lägenhet i Mölndal under natten till söndag och lämnade platsen. Polisen utreder det som försök till mord. Ingen är gripen.

Vid halv tre-tiden i natt larmades polisen om att en skottlossning har skett i Mölndal. Två personer på moped hade skjutit minst fem skott in i en lägenhet. 

– Jag kan inte uttala mig om vem som befann sig i lägenheten, säger Joakim Hansson vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Enligt polisen har vittnen har sett en moped med två personer köra förbi ett flerfamiljshus i Mölndal och passageraren sågs avlossa ett vapen mot huset. Det ska ha rört sig om fem till sex skott som gick igenom en ruta och in i en betongvägg. Ingen skadades i samband med händelsen. Polisen har anträffat tomhylsor i anslutning till platsen. 

– Vi har hittat hål i betongväggen och skott på fönstret. Fönstret har krossats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson vid region Väst.  

Ingen är gripen 

Efter skottlossningen lämnade mopedisterna platsen på moped. Ingen är gripen. Om det finns någon misstänkt vill polisen inte svara på. Polisen utreder händelsen som försök till mord. Platsen har spärrats av och en tekninsk undersökning kommer att genomföras under söndagen. 

– Vi kommer bland annat att titta på de spår som finns och undersöka hylsorna, säger Stefan Gustafsson. 

Omständigheterna kring händelsen är oklara.

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.