Två begärs häktade efter mordet på gymmet i Tuve

Två personer har begärts häktade för inblandning i mordet på gymmet i Tuve. Det bekräftar kammaråklagare Stefan Lind för GP.
– En kommer begäras häktad för mord och en för skyddande av brottsling, grovt brott, säger han tidigare under söndagen.

ANNONS
|

De två män som misstänks för inblandning i mordet på Nordic Wellness i Tuve begärdes häktade under söndagen.

– Vi har ju utrett detta under helgen och har kommit fram till att bevisningen räcker i vart fall till häktning än så länge, säger kammaråklagare Stefan Lind som leder förundersökningen.

Det var i torsdags kväll som en man i 25-årsåldern blev skjuten inne på gymmet Nordic Wellness i Tuve på Hisingen.

– Skottlossningen har skett inne på gymmet. Flera personer har befunnit sig inne på gymmet och tagit sig ut i samband med skottlossningen, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson initialt.

Förundersökningsledaren: Bevisläget har stärkts

Senare på kvällen bekräftade polisen att mannen i 25-årsåldern avlidit på sjukhuset. Han ska vara känd av polisen sedan tidigare.

ANNONS

Redan samma kväll greps två personer misstänkta för inblandning i mordet, och under natten valde åklagaren att anhålla dem. Under söndagen begärdes de häktade, uppger Stefan Lind.

– En kommer begäras häktad för mord och en för skyddande av brottsling, grovt brott. Jag kommer begära dem häktade på sannolika skäl. Förhandlingen blir imorgon, säger han tidigare under dagen.

Kan du säga något om bevisläget?

– Nej, i nuläget vill jag inte gå in på det. Det jag kan säga är att det har stärkts något mot dem båda, säger Stefan Lind.

En misstänks kopplas till kriminellt nätverk

Enligt uppgifter till GP är en av de misstänkta en man i 20-årsåldern som kopplas till ett kriminellt nätverk. Det rör sig om gängkonstellationen Norra Biskopsgården, som ligger i en mångårig konflikt med Södra Biskopsgården. Han har tidigare straffats för rån och misshandel och blev nyligen själv utsatt för en knivskärning.

Den andra misstänkte mannen är ostraffad sedan tidigare.

När GP före helgen frågade Stefan Lind om man ser några gängkopplingar svarade han:

– Nä, men vi utreder ju förstås det och tittar på eventuella konflikter som figurerar runt om i området och runt målsäganden.

LÄS MER:Man skjuten till döds på gym i Göteborg

LÄS MER:”Polisen skrek att alla måste ut”

LÄS MER:Misstänkt för inblandning i gymmordet kopplas till gäng

LÄS MER:Villa avspärrad efter mord på gym i Tuve

ANNONS