Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Under lördagskvällen hittade polisen ett vapen i samband med en husrannsakan på ett hotell i centrala Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Under lördagskvällen hittade polisen ett vapen i samband med en husrannsakan på ett hotell i centrala Göteborg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Två häktade efter vapenfynd på hotell

Två män från Jönköpingstrakten häktades under onsdagen misstänkta för grovt vapenbrott.
Duon greps sent i lördags kväll och senare anträffades ett vapen på deras hotellrum i centrala Göteborg.
– Polisen har träffat på de här männen på stan och gjorde därefter en husrannsakan på ett hotellrum, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson.

Polisen fattade intresse för de två männen när de under lördagskvällen befann sig i centrala Göteborg.

Vid en efterföljande husrannsakan på ett hotellrum, där de tidigare under dagen hade checkat in, anträffade polisen ett handeldvapen.

– Polisen dök upp på hotellet och berättade att det skulle göra en husrannsakan, berättar en person med koppling till verksamheten.

Efter att ett vapen anträffades på hotellrummet anhölls männen senare under natten misstänkta för grovt vapenbrott.

"Har funnits anledning att göra en husrannsakan"

De båda männen som är i 20- respektive 35-årsåldern är hemmahörande i Jönköpings kommun. Båda är kända av polisen sedan tidigare, men är inte tidigare dömda för någon grövre kriminalitet. När det gäller den äldre mannen rör det sig om återkommande brottslighet som ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Utredningen efter lördagens vapenfynd leds av kammaråklagare Carl-Henrik Andersson. Under onsdagen häktades duon på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

– Husrannsakan har föranletts och genomförts i det närmaste rutinmässigt efter att polisen träffade på de här männen på stan. Det har helt enkelt funnits anledning att göra en husrannsakan på deras hotellrum, men det har inte föranletts av några dramatiska omständigheter, säger han.

Av den information åklagaren nåtts av så här långt i utredningen ser han inte någon koppling mellan de misstänka personerna och personer inom den organiserade brottsligheten i Göteborg.

– Jag ser i nuläget inte någon koppling till andra intressanta personer. I nuläget verkar det handla om ett rutinärende, säger åklagaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.