Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I de misstänkta tjuvarnas bil anträffades stulna kläder för över 40 000 kronor.  Bild: Privat
I de misstänkta tjuvarnas bil anträffades stulna kläder för över 40 000 kronor. Bild: Privat

Två gripna efter stöldräd i Göteborg

När butikskontrollanten observerade en misstänkt stöld, avvaktande han med att gripa personen. Istället skuggades mannen till en bil, som åkte till en ny sportaffär där den misstänkta stöldräden fortsatte.
– Det har gjorts beslag av kläder för över 40 000 kronor från sex olika butiker, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Det var vid 15.30-tiden under måndagseftermiddagen som stöldräden började nystas upp då en butikskontrollant upptäckte hur en man i ett provrum stoppade ner kläder i en väska inne på Stadium i Sisjön. Istället för att gripa mannen på plats skuggades den misstänkte tjuven av butikskontrollanten till en bil som åkte mot köpcentret 421, inte långt ifrån den första brottsplatsen.

I fordonet färdades två män i 35-årsåldern, och medan en av dem gick in på Intersport, följde en butikskontrollant efter mannen samtidigt som en annan kontrollant bevakade bilen i väntan på att polis skulle anlända.

Inne på Intersport fortsatte stöldräden och väktare grep då både mannen inne i butiken och mannen som satt kvar och väntade i bilen.

Kläder för över 40 000

När polisen anlände till platsen gjordes en husrannsakan i de misstänka tjuvarnas bil där stulna kläder för ett värde av över 40 000 kronor anträffades.

– Väktarna har gjort en riktigt bra insats här. Det finns totalt sex målsägande, så de här personerna verkar ha varit runt i ganska många butiker, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Förutom Stadium och Intersport misstänks de gripna personerna som senare anhölls även för stölder på bland annat Lager 157 och XXL.

– Det finns också andra misstankar som narkotikabrott för eget bruk, narkotikabrott och häleri, säger Thomas Fuxborg.

GP har varit i kontakt med en person för firman som sköter bevakningen inne i flera av de drabbade butikerna.

– Vi vet av erfarenhet att det ofta finns ett fordon som väntar utanför butikerna. Därför väntade kontrollanterna med att gripa mannen i det första läget, säger personen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.