Tre tolvåringar rånade i Majorna

Tre tolvåriga pojkar rånades under lördagskvällen på sina kläder och ytterjackor ombord på en spårvagn genom Majorna. Polisen spanar efter ett gäng ungdomar i yngre tonåren, bestående av både killar och tjejer, som pekats ut som gärningspersoner.

ANNONS
LocationMajorna||

Polisen fick larmet vid 20-tiden. Då hade de unga brottsoffren lyckats ta sig av vagnen vid Kaptensgatan, och ringde sina föräldrar som i sin tur kontaktade polisen.

– Enligt uppgift har pojkarna blivit hotade och känt sig tvingade att lämna ifrån sig kläder och jackor. Kanske inte så konstigt med tanke på att gruppen som attackerade bestod av ett tiotal ungdomar, alla äldre än offren, konstaterar Sebastian Börjesson, vakthavande vid polisen i Region Väst.

Han tillägger:

– Förövarna hade huvtröjor och dessutom munskydd. Men det har, såvitt vi vet, inte använts några tillhyggen.

Gänget med de misstänkta killarna och tjejerna sprang, efter rånet, på Karl Johansgatan i riktning mot Stigbergstorget.

ANNONS

– Vi är på plats med flera enheter och letar efter de skyldiga, säger Sebastian Börjesson.

Ingen misstänkt har under sena lördagskvällen kunnat gripas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS