Tre skolklasser får åka utför

ANNONS
|

Det är Svenskt sportforum, Skistar ochSvenska liftanläggningars organisation i samarbete med Svenska idrottslärarföreningen som delar ut stipendiet. De har märkt en minskning av antalet friluftsdagar de senaste åren och ville göra något åt det. Sedan 2009 har de därför delat ut stipendium till skolklasser som vill åka skidor men där det inte finns utrymme i skolans budget. I år fick 21 skolor chansen att åka till skidbacken, 41 elever i årskurs fyra från Hammarkullsskolan/Röseredsskolan i Angered några av dem.

Sandra Roks är idrottslärare på skolan och kommer åka med på resan. Hon var inte den enda som blev mycket glad för stipendiet.

ANNONS

– Eleverna blev fantastiskt glada, de jublade till och med. De flesta har inte åkt skidor tidigare, de har inte den traditionen med sig. Skidåkning har man ju glädje av hela livet. Det är en upplevelse och det ger kunskap för livet. Om inte skolan påpekar exemplet så kanske de aldrig kommer i kontakt med skidåkning, säger hon.

Den 2 mars blir det alltså en heldag i snön. I stipendiet ingår transport fram och tillbaka, liftkort, skidor eller snowboard och skidskola för dem som önskar.

Förutom chansen att prova på en stor vintersport så är det också en chans för eleverna att umgås klasserna emellan. Idag går dessa elever i olika lokaler på skolområdet men i senare årskurser ska slås ihop och gå i så är det också en chans för eleverna från tre olika klasser att träffas och umgås.

Angered, Hammarkullsskolan/Röseredsskolan, 4AB och 4-5R

Boden, Parkskolan, klass 1-5 Boden

Borlänge, Grundsärskolan åk 4-9

Falun, Britsarvsskolan, klass 9b

Forshaga, Lärcenter, åk 9

Hässelby gård, Hässelbygårdsskolan, åk 5

Hässleholm, Västerskolan, åk 6-7

Malmö, Rosengårdsskolan, åk 9

Mora, Selja-Långlets skola, åk 4-6

Mullsjö, Gunnarsboskolan, klass 5A

Mörbylånga, Skansenskolan, klass 9b

Nacka, Saltängens skola, klass 6

Sollentuna, Edsbergsskolan, 9E

Sundsvall, Matfors skola, klass 9A+7B

Sundsvall, Skönsmon skola, åk 4-5

Trollhättan, Sjuntorpskolan, klass 6-9

Täby, Gribby gårdsskolan, åk 6-9

Vårby gård/Grindstuskolan, klass 5

Huddinge, Vårbackaskolan, klass 5

Västervik, Fågelbärets skola, åk 4

Örebro, Olaus Petriskolan, klass 7a+8a

Örebro, Almbyskolan, åk 4-6

ANNONS