Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sex personer har anhållits efter en polisinsats i Sverige och Danmark. Tre av dem anhölls i Göteborg.  Bild: Rigspolitiet
Sex personer har anhållits efter en polisinsats i Sverige och Danmark. Tre av dem anhölls i Göteborg. Bild: Rigspolitiet

Tre anhållna i Göteborg efter hemlig insats – tre häktade i Danmark

Sammanlagt sex personer har anhållits efter en polisinsats i Sverige och Danmark. Tre av personerna anhölls i Göteborg och misstänks vara involverade "grov internationell kriminalitet", uppger dansk polis.
– Vi har haft ett samarbete med polisen i Göteborg som vi är väldigt nöjda med, säger Brian Voss Nielsen vid danska polisen.

Vid 13.25 på lördagen grep dansk polis tre personer vid en rastplats strax norr om Horsens på Jylland, i vad danska medier beskriver som en hemlig insats. De gripna färdades i en svenskregistrerad bil, berättade ett vittne för Ekstrabladet.

I samband med det slog även svensk polis till i Göteborg och grep tre personer.

Enligt Danmarks Radio kommer de tre personerna som greps i Göteborg begäras utlämnade till Danmark. Under söndagen kommer det att hållas en häktningsförhandling vid rätten i Horsens, något som även GT rapporterat om.

Brian Voss Nielsen, polisinspektör vid särskilda utredningar Vest, uppger att personerna misstänks för "grov internationell kriminalitet" men är i övrigt förtegen om insatsen. Det ska inte röra sig om några terrormisstankar.

– Jag kan inte avslöja mer än så. De kommer att ställas inför rätten imorgon. Då kommer de att avgöra om det släpps fria eller om de blir fängslade, sa han på lördagen.

För Aftonbladet berättar han att det rör sig om organiserad kriminalitet.

Kommer ni att göra fler gripanden?

– Det går inte att utesluta.

Under söndagen stod det klart att de tre misstänkta häktats.

Samarbete med Göteborgspolisen

Brian Voss Nielsen uppger att gripandena i Göteborg skedde efter samarbete med svensk polis. Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, bekräftar att de deltagit i insatsen, men vill inte gå in på några detaljer.

– Jag kan bekräfta att vi har biträtt dansk polis med ett flertal ingripande som rör grov internationell brottslighet, men det är dansk polis som äger förundersökningen, säger han.

Polisen vill inte heller gå in på om personerna som gripits är hemmahörande i Göteborg.

Vad för brottslighet rör det sig om?

– Jag kan inte gå in på det, det är flera rubriceringar. Men man kan säga att det är ganska grov brottslighet, annars samverkar vi inte på det här sättet, säger Morten Gunneng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.