Teysir Subhi från Göteborg föreslås bli ny partiledare för Feministiskt initiativ.
Teysir Subhi från Göteborg föreslås bli ny partiledare för Feministiskt initiativ. Bild: Emma Franzén

Teysir Subhi föreslås bli ny partiledare för Feministiskt initiativ

Teysir Subhi från Göteborg föreslås bli ny partiledare för Feministiskt initiativ.

ANNONS
|

Teysir Subhi är sedan valet 2018 en av partiets två ledamöter i kommunfullmäktige i Göteborg.

Nu föreslås hon bli ny partiledare för Feministiskt initiativ.

– Jag vill leda Fi därför att jag vill kämpa för ett Sverige där alla ska ha lika förutsättningar till ett gott liv. Det innebär att vi tillsammans måste arbeta för ett Sverige som är jämlikt, fritt från patriarkalt förtryck och rasism, men också ett Sverige där vi tar hand om vår jord, säger Teysir Subhi, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Schymans nya plan – värva Greta Thunberg?

Hyllas av valberedningen

Partiet har traditionellt två partiledare och vid Subhis sida föreslås Farida al-Abani, som sedan ett år tillbaka varit ensam partiledare. Teysir Subhi är från ursprungligen från Hisingen och arbetar i dag som lärare och mediepedagog inom Göteborgs stad.

ANNONS

Partiets valberedning skriver i sin motivering bland annat att Teysir Subhi ”syns och hörs, i debattprogram, i talarstolen och på sociala medier. Hon har också ett stort nätverk där hon driver opinion om frågor som berör” och att man inte ser några ”gränser för hur mycket Teysir kan växa i rollen som partiledare”.

Feministiskt initiativ var som närmast att komma in riksdagen 2014. Då leddes partiet av Gudrun Schyman och partiet fick 3,12 procent av stödet.

Sedan dess har Schyman hunnit lämna och stödet har rasat till extremt låga nivåer. I valet 2018 fick partiet 0,46 procent av rösterna. I GP/Sifos mätningar som kommer varje månad är partiet så pass litet att de inte särredovisas från gruppen ”annat parti”.

LÄS MER:Stina Svenssons ilska mot GFC-beskedet

ANNONS