Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mikael Berglund
Bild: Mikael Berglund

Svår halka i Göteborgsområdet

Det råder svår halka på flera vägar runt om Göteborg under lördagsmorgonen. Flera busslinjer har ställts in och flera olyckor har inträffat till följd av halkan.
– Det är glashalt på vägarna, även ute på de stora vägarna som E6:an, säger Bosse Johansson vid räddningstjänsten.

Under lördagsmorgonen kom flera larm om halka ute på vägarna i Göteborgsområdet. Enligt räddningstjänsten rör det sig om både stora och små vägar som drabbats av halka.

– Det är glashalt på vägarna runt omkring Göteborg, även ute på de stora vägarna som på E6:an. Även på riksväg 40 ska det vara halt, säger Bosse Johansson vid räddningstjänsten Storgöteborg.

I Timmerhult på Orust ska en bil ha kört av vägen till följd av halkan och hamnat på taket i diket. Västtrafik meddelar även att flera busslinjer ställts in eller fått delar av sträckan indragen till följd av halkan. Det rör sig om linje 511, 517, 753 och 60.

En olycka vid Åbromotet på E6:an i Göteborg ska ha orsakat köer tidigt under morgonen. Men inga allvarliga olyckor har inträffat och trafikläget ser än så länge lugnt ut.

– Saltbilen är ute och kör i stan. Det är stilla i trafiken nu under morgonen, men det blir köer rätt fort med de få bilarna som kör om en olycka inträffar, säger Peter Harrysson vid Trafikledningen.

Även polisens presstalesperson i region Väst, Anna Göransson, vittnar om svår halka på lördagsmorgonen.

– Så det gäller att ta det försiktig, oavsett om man kör på större eller mindre vägar, säger hon.

Polisen har trots flera inrapporterade olyckor inga uppgifter om personskador.

Bilist har kört in i ett träd

Vid 10-tiden larmades både polis, ambulans och räddningstjänst till Gällinge, Kungsbacka, där en personbil kört in i ett träd.

– Vi är på väg dit. Skadeläget är i nuläget oklart, säger Anna Göransson.

Polis meddelar en stund senare att man lämnat plats. Mannen som körde fordonet har undersökts och det finns inga misstankar om brott.

Anna Göransson fortsätter med att summera förmiddagens hala väglag som tycks hålla i sig under dagen.

– Det har varit mycket norr och söder om E6, både på mindre och stora vägar. Även i Skaraborg har det varit flera olyckor.

Flerbilskrock vid McDonalds

Längre norrut har en trafikolycka inträffat på riksväg 161 vid McDonalds i Uddevalla.

– Vi har precis kommit fram till platsen, två personbilar har krockat i en rödljuskorsning. Men inga personer är fastklämda, de är vakna och talbara, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, till Bohuslänningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.