Stort slagsmål på Kungstorget

Under natten till lördag bröt ett stort slagsmål ut på Kungstorget mellan fotbollssupportrar från IFK Göteborg och Gais.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 02 som polisen larmades till platsen med anledning av ett pågående bråk mellan fotbollssupportrar från IFK Göteborg och Gais på Kungstorget i Göteborg. Flera supportrar ska ha försökt ta sig in på en restaurang där en gruppering vistades. Ordningsvakter tvingades gå emellan för att skilja grupperna åt.

– Det var ett slagsmål som var fotbollsrelaterat. Det var väldigt stökigt på plats och i nuläget är det ganska oklart vad det är som har hänt, säger Mile Hristovski, vakthavande befäl vid polisen i Väst, under natten.

Det ska ha varit mellan 15 till 30 personer inblandade i bråket. Och när polisen anlände till platsen ska man ganska snabbt kunnat skingra folksamlingen och stoppa bråket.

ANNONS

– Det ska inte vara några personskador och vi har inte skrivit några anmälningar. Men vi har kunnat identifiera några på plats, säger Mile Hristovski.

Polisen har omhändertagit fyra personer enligt polislagen paragraf 13. Det innebär att polisen får avvisa eller avlägsna en person från ett visst område om denne stör den allmänna ordningen eller utgör en fara.

Polisen kommer att ha förstärkt bevakning under helgen inför matchen på söndag.

– Polisen har tagit höjd för detta och satt in extra resurser. Under matchdagen kommer det att vara drönarbevakning och med extra förstärkning på plats. Det kommer också att vara generell extra uppmärksamhet på detta under helgen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen region Väst.

ANNONS