Stort bråk i Mölndal – polishelikopter ryckte ut

Polisen kallades till Östra Balltorp efter larm om ett stort bråk. Sammanlagt sex enheter, inklusive en polishelikopter, arbetade på platsen.
Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.
Brottsoffret vill dock inte medverka i utredningen.

ANNONS
LocationMölndal, Göteborg||

Det var klockan 19.05 på lördagskvällen som polisen fick flera larm om ett större bråk i Östra Balltorp i Mölndal.

– Flera personer ringde in till polisen och berättade att de på avstånd hade bevittnat ett stort bråk, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen.

Mellan åtta och tio personer ska vara inblandade och enligt initiala uppgifter skulle en kniv ha visats under bråket.

– Men det visade sig senare vara fråga om en hammare, som målsäganden använt för att värja sig och vända på situationen, konstaterar Gunneng.

När polisen anlände sprang inblandade personer åt olika håll och merparten försvann.

ANNONS

Fyra män stoppades, kontrollerades och identifierades.

– Jag skulle inte kalla dom för misstänkta. Men det är individer som möjligen kan ha deltagit i den här händelsen på ett eller annat vis, säger Morten Gunneng.

Flera inblandade släpptes på plats

Polisen infann sig med sammanlagt sex enheter inklusive en polishelikopter som larmades till platsen. Patrullerna försökte samla in de inblandade i bråket och reda ut vad det var som har hänt.

Den misshandlade mannen hade inte skadat någon med sin hammare. Han ville inte prata med polisen på plats, ej heller åka till sjukhus för att få sina ansiktsskador omplåstrade.

Polisen har skrivit en anmälan om misshandel, men det finns hypoteser om att det hela kan ha startat som ett rån eller rånförsök.

– Vi har alltså personer identifierade. Men så länge ingen säger något, eller nåt nytt vittne stiger fram, blir detta nog svårt att utreda, summerar Morten Gunneng.

ANNONS